Articles  


INICI              BIOGRAFIA              MATERIAL                ASTROFOTOS          LLIBRES        ARTICLES        ENLLAÇOS

Observatori  Joan Roget  a Àger

    Des del mes d'octubre del 2008 tinc el privilegi de poder gaudir d'un dels albergs que l'Agrupació Astronòmica de Sabadell té al parc astronòmic d'Àger prop de la serralada del Montsec.

    Després d'haver-hi anat varies vegades en motiu d'un curs d'astrofotografia i als dos "Encuentros de Astrofotógrafos" em vaig decidir a apuntar-me a la llista d'espera per a l'adquisició d'un dels albergs en el moment que hi hagués alguna baixa. 

    Finalment l'espera va acabar l'octubre del 2008 quan es va donar l'oportunitat d'adquirir un dels albergs que havia quedat lliure. 

    El camp d'observatoris de l'associació al Montsec és una infraestructura única que s'inaugurà el maig del 2006. Llavores constava de 32 observatoris construits durant el darrer trimestre del 2005. Un any després es va inaugurar una segona fase amb 7 observatoris més i una construcció comuna de grans dimensions que fà la funció de lloc de trovada, sala d'exposicions i conferències, així com un lavabo complert. 

    L'èxit del projecte va dependre de l'entusiasme i l'esforç econòmic i personal d'un grapat d'associats que varen moure cel i terra (en el sentit literal del terme). La feina va ser molt dura per tal d'obtenir els permisos necessaris vencent escepticismes i entrebancs institucionals i burocràtics. Serveixi això com un homenatge a ells.

 


© Copyright Daniel Bosch Portell - 2009