Biografia d’una afició  


INICI              BIOGRAFIA              MATERIAL                ASTROFOTOS          LLIBRES        ARTICLES         ENLLAÇOS

                                  

Em dic Daniel Bosch Portell i vaig neixer l’any 1968 a Girona.

Actualment visc a Banyoles

Sóc llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona i especialista en Cardiologia treballant actualment a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta.

La meva afició a l’astronomia es remonta ja des de molt petit. Encara recordo la fascinació que em va provocar  un llibre que hi havia a casa del meu avi en el que explicava con un dia el nostre sol moriria destruint el planeta Terra

Ja d’adolescent, vaig creixer envoltat de la influència que la sèrie televisiva Cosmos del gran Carl Sagan va impregnar la meva generació. Va se el primer llibre que em vaig comprar amb els primers estalvis.

L’astronomia sempre ha estat un tema que m’ha fascinat però sobre el que no havia aprofundit mai. Només era capaç de diferneciar les constel·lacions de l’Osa Major, Cassiopea i Orió.

Vaig seguir amb molt d’entusiasme la trobada de la sonda Giotto amb el cometa Halley l’any 1986 doncs era la part central d’un petit treball de fi de batxillerat. El fet que  tingués un oncle (Felix Garcia-Castañer) dins la directiva de la E.S.O.C. em va oferir la possibilitat de tenir un vincle encara més estret amb el projecte.

L’estiu del 2005 uns amics ens varen regalar un petit telesopi refractor. (estaven a punt de llençar-lo a les escombraries) No recordo la marca i no se si en tenia. Era poc més que un tub amb una única lent com a objetiu i un joc d’oculars de plàstic sobre una montura azimutal. No sé per què en diuen acromàtics si precisament això és elque tenen. Una aberració cromàtica brutal. No era més que una joguina. Aquest primer contacte però em va fer decidir en comprar el meu primer telescopi i a apuntar-me posteriorment a l’associació astronòmica de Banyoles. www.astrobanyoles.org.

JO

 


© Copyright Daniel Bosch Portell - 2007