Articles  


INICI              BIOGRAFIA              MATERIAL                ASTROFOTOS          LLIBRES        ARTICLES        ENLLAÇOS

A la cacera de les Aurores Boreals


Duramt el mes de març del 2009 em vaig desplaçar fins a Finlàndia per poder fotografiar les Aurores Boreals. Feia només 5 mesos que hi havia anat amb el mateix objectiu, però les males condicions meteorològiques ho varen  impedir.
El lloc escollit va ser la petita ciutat de Inari a la costa occidental del llac que du el mateix nom, al nord de Finlàndia.
Des de Barcelona s'hi arriba amb vol directe Barcelona-Helsinki per posteriorment agafar un vol intern Helsinki-Ivalo (a uns 1000 Km més al nord de la capital finlandesa). Un cop a Ivalo, varem llogar unes furgonetes per desplaçar-nos fins a Inari a uns 40 Km de distància. Les furgonetes també ens varen fer servir per poder fer excursions durant el dia.

Les Aurores Boreals estan produides per l'efecte fotoelèctric dels àtoms de Hidrogen, Oxigen i Nitrògen  de la ionosfera, exitats per les partícules que conponen el vent solar accelerats pel camp magnètic terrrestre.

Totes les fotografies que es mostren estan realitzades amb una DSLR Canon 350D amb filtre original amb un objectiu Canon 10-22 EFS. Aproximadament uns 100 segons d'exposició a ISO 800. (Excepte la nº11 que té uns 600 segons)

Espero que us agradin. (cliqueu-les per veure-les més grosses)
                                                           

 

 

© Copyright Daniel Bosch Portell - 2009